Kister og Urner

Hos Bededamerne er det helt naturligt, at vores kister er danskproduceret. Det betyder blandt andet, at kisterne kun skal transporteres fra sydsjælland til København.

Alle kisterne er lavet så miljøvenligt, som muligt. Eksempelvis bliver malingen til vand ved brænding.

Men vi kan selvfølgelig ikke komme uden om, at produktion og transport af en kiste er en belastning af vores miljø.

Alle vores urner er 100% økologiske.

Blomster

Det sted hvor du, som pårørende, kan gøre den største forskel med hensyn til bæredygtighed, er i forhold til blomsterne.

Blomster er smukke og de er en vigtig del af langt de fleste afskedsceremonier. Men afskårne blomster kan være en stor miljøbelastning. De er oftest dyrket i Holland. De er sprøjtet og de bliver transporteret i store lastbiler op gennem Europa hver dag. Det er noget skidt!

Der er heldigvis mange fine alternativer til de sprøjtede blomster fra Holland. Disse alternativer gennemgår vi sammen, når vi mødes i forretningen. Og jeg lover at de mere bæredygtige alternativer er mindst lige så smukke, som den traditionelle kistedekoration. Faktisk vil jeg mene, at de er både smukkere, mere personlige og dermed meningsfulde for jer, som skal tage afsked.

Rustvognkørsel

Ligesom med kisten, så kan vi heller ikke komme uden om, at afdøde skal transporteres. Som regel er der to eller tre kørsler forbundet med en bisættelse eller begravelse.

Jeg er personligt meget spændt på at se hvad udfasningen af benzin- og dielselbiler i 2030, vil betyde for en bededame som mig. Min forholdsvis nye og utroligt dyre Volvo rustvogn, som jeg først er færdig med at afdrage om mange år - vil den blive bandlyst i Københavns gader i 2030?

Heldigvis har jeg jo, som den eneste i Danmark, rustvogncyklen, som jeg designede i 2014. Måske var jeg mere visionær end jeg overhovedet havde forestillet mig. Måske kommer jeg endelig i god form i 2030:-)

Rustvogncyklen er ihvertfald et unikt og bæredygtigt alternativ til den traditionelle rustvogn. 

 

Bedemand, bededame, bedekvinde, rustvogn, bisættelse, afskedsceremoni, begravelse Frederiksberg København